Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te verkopen!

Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te verkopen!

Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast ‘in de stenen’, maar het geeft een goed en veilig gevoel om te hebben. Logisch dus dat u hier verstandig
mee omgaat en uw huis niet wilt verkopen. Bij Gilissen Finance kunt u vanaf AOW-leeftijd echter zowel een deel van uw overwaarde benutten als in uw huis blijven wonen. U hoeft uw huis dus niet te verkopen en wellicht even belangrijk, u gaat niks extra’s betalen. Daarmee bent u nu én in de toekomst verzekerd van een hypotheek die past bij uw levensstijl.

  Waar gebruiken mensen hun overwaarde voor?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen precies weten waar ze hun overwaarde voor willen gebruiken. Hieronder treft u een aantal mogelijke opties aan.

 

1. Uw kind financieel ondersteunen

Op de huidige woningmarkt is het voor jongeren steeds lastiger kans te maken op een woning enerzijds dat men een aardig zakcentje moet hebben om de kosten koper te betalen, anderzijds dat veel woningen boven de vraagprijs worden verkocht en daardoor onhaalbaar lijken. Vooral alleenstaande starters en startende ondernemers ervaren dit probleem. Met het vrijmaken van uw overwaarde kunt u uw kinderen een zetje in de rug geven. Vaak kan dit ook nog met een fiscaal vriendelijke constructie.

2. Verduurzaming van uw woning

Het zal u niet ontgaan zijn, veel woningen zijn niet bestendig genoeg voor de toekomst. Als u niet wenst te verhuizen zou u, het vermogen kunnen gebruiken om uw huidige woning te verduurzamen 

3. Levensloopbestendig maken

U wilt absoluut niet verhuizen maar zou het prettig vinden om uw woning levensloopbestendig te maken. Ook hiervoor zou u gebruik kunnen maken van uw overwaarde.

4. Investeren, appeltje voor de dorst of consumptief besteden

Wellicht vind u het ook interessant om uw overwaarde in te zetten om te investeren in vastgoed of andere beleggingen. Ook hiervoor kunt u de overwaarde van uw huis ten gelde maken. Dit mag ook voor die mooie sportbolide of het mooie kunstwerk wat u gezien had op de TEFAF.

Hoe nu verder?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of wit u eens vrijblijvend hierover van gedachten wisselen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

SHARE IT:

Related Posts