Ander huis kopen - Gilissen Finance - Jouw hypotheekadviseur in Maastricht

Ander huis kopen

Hypotheek berekenen voor je nieuwe huis

Als je een ander huis op het oog hebt, wil je natuurlijk weten of je dat huis betaalbaar is. Het kan ook zo zijn dat je juist vóór de huizenjacht wilt weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Uiteraard kunnen er ook nog fiscale aspecten meespelen, bijvoorbeeld als je een hypotheek hebt afgesloten voor 31 december 2012 of je parter al een hypotheek heeft en jij nog gaat starten.

Eerst een huis kopen en dan verkopen? Wat is het slimste?

Het kopen van je nieuwe woning lijkt in grote lijnen op het proces zoals je dit bij je eerste of vorige woning hebt gedaan. Je gaat op zoek, je vindt jouw droomwoning en je regelt de hypotheek. Het grote verschil is dat je je eigen huidige woning wellicht nog moet verkopen. Dan is de vraag vaak; eerst kopen en dan verkopen? Of andersom? Een juist advies in deze is vaak belangrijker dan de keuze van welke makelaar

Je huidige situatie: overwaarde of restschuld?

Is de opbrengst van je huidige woning hoger dan de hypotheekschuld? Dan heb je overwaarde. In deze verhitte woningmarkt zal dat vaak het geval zijn.  Is je woning in waarde gedaald? Dan kan het zijn dat de opbrengst van de verkoop onvoldoende is om je hypotheek volledig af te lossen. Je hebt dan een restschuld. Zorg daarom ook dat je van te voren goed op de hoogte bent van de waarde van je woning. Dit kan het verschil maken in je bieding omdat je maximale hypotheek hier invloed op kan hebben.

Op weg naar je nieuwe koopwoning. Hiermee krijg je te maken.

Wanneer je naar je nieuwe koopwoning verhuist ben je vaak al in het bezit van een hypotheek. Vaak verteld een bank dat je  alleen nog maar een annuïtaire of lineaire hypotheek afsluiten. Dit is niet waar en hoeft ook zeker niet voordelig te zijn. Wanneer je in het bezit bent van een aflossingsvrije hypotheek dan is het in veel gevallen mogelijk om een deel hiervan mee te nemen.

Huis kopen of verkopen? Wij helpen je niet alleen met je hypotheek

Gilissen Finance heeft een breed netwerk van makelaars en taxateurs. Uiteraard hebben wij ook een enorme database van woningzoekende die wellicht jouw woning willen en kunnen kopen!

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Omdat je partner niet de kozijnen maar jou heeft vervangen

Kom in contact